Atlassian, Blogg

Vad gäller efter 15e februari 2023 för Atlassian onPrem?

Atlassian slutar förmedla nya serverappar via Marketplace

Har ni utvärderat en Marketplace app på server som ni behöver köpa in? Atlassian kommer inte erbjuda möjligheten att göra nyinköp av serverappar efter den 15e februari, du kan fortsatt förnya dina existerande appar men inte lägga till nya. Kontakta oss för att få en appoffert när det fortfarande är möjligt innan den 15e februari 2023.

Efter den 15e februari kan nyinköp av appar endast göras för Cloud och onPrem Atlassian Data Center via Atlassian Marketplace. Förnyelse av existerande appar kan göras även efter den 15e februari, dock som längst till den 2a februari 2024.

När upphör supporten för Atlassian server?

Supporten för Atlassian server stängs den 2a februari 2024. Då bör er migration till Atlassian Cloud eller Data Center vara genomförd.

Efter den 15e februari 2022 kommer Atlassian endast tillhandahålla säkerhetsuppdateringar för kritiska sårbarheter. Det innebär att ingen ny funktionalitet kommer släppas till serverversionen. Ny funktionalitet kommer endast släppas till Atlassian Cloud och Data Center-plattformen.

Vad är Atlassian advantage plan? 

Atlassian har en policy att erbjuda ”advantage” pris till existerande kunder om listpriserna ökar markant. Atlassians plan för de med “advantage” pris är att de ska närma sig listpriset i steg. Därför ökar licenskostnaden för existerande server och Data Center kunder den 15e februari. Om du undrar om ni påverkas, fråga oss så hjälper vi er!

Har du advantage plan för Atlassian Data Center?

Priserna för ”advantage” plan höjs den 15e februari 2023. Vi kan hjälpa dig att ta ut en offert för förnyelse eller uppgradering till nuvarande prislista.

Det gäller även serverkunder som vill förnya sina licenser i väntan på migration.

Är ni redo att migrera till Atlassian Cloud?

Boka gärna ett möte med Stretch Cloud migration team! Tillsammans framtidsäkrar vi er Atlassian-plattform – en säker, skalbar och optimerad lösning som passar er organisations behov.

Dela inlägget