Atlassian, Blogg

Skala er onboarding med hjälp av Confluence och Slack

Stretch Addera växer med fler Atlassian applikationsspecialister

Våren är en tid att växa och möta nya utmaningar, särskilt kul är det att växa med nya teammedlemmar. Sedan våren 2021 har vårt team växt med Andreas, Elin, Sabina, Henrik, Khaled, Love, Gustav, Jonas, Alexander, Clara, Chanon och Christoffer.

Det finns organisationer som talar om växtvärk, på Stretch Addera talar vi istället om växtkraft. Det är genom alla våra kollegors samlade kompetens som vi växer och blir något större än vad en enskild konsult kan uppnå. Varje ny teammedlem vidgar våra perspektiv, ökar vår smidighet och förbättrar vår kompetens!

Att snabbt bli en del av våra olika team bygger gemenskap och bättre samarbete. Nedan finns 3 tips som vi använder för att skala vår onboardingprocess:

1. Confluence Onboarding template

På Stretch Addera får varje ny teammedlem en personlig Confluence sida med information och uppgifter som underlättar processen att bli en del av oss.

Hur du skapar en onboarding template kan du läsa mer om här!

2. Bloggpost

Vi är alla nyfikna på de som börjar hos oss. Vem är vår nya kollega? Alla skriver därför, som en del av sin onboarding, en bloggpost om sig själva. Här har vi fått veta mer om biodling, gaming, dykning, semi-hydropiska odlingar, kreativa projekt och dj-talanger. Bloggarna är även ett sätt för de nya att snabbt få kännedom om alla arbetskamraters intressen och bakgrunder.

3. Slackkanaler

Öppna kanaler i slack för olika områden förenklar kontaktvägar. Som ny på jobbet kan det vara svårt att veta vem man ska vända sig till. I våra kanaler finns styrkan hos hela Stretch Addera och varje månad skickas ca 15 000 meddelanden. Våra kanaler innehåller bland annat aktuella ämnen som Atlassian cloud migration, eventplanering och olika teamkanaler.  Kraften i att alltid ha snabb tillgång till hela teamets kunskap möjliggör lärande vilket leder till att alla vågar prova nya områden.

 

En lyckad onboarding är så mycket mer än ovan punkter, de kan ses som praktiska tips! Onboarding löper som en röd tråd från första mötet tills man landat i sin nya anställning.

Nyfiken på hur du kan konfigurera ett bra stöd för dina HR-processer med hjälp av Atlassians verktygsflora – kontakta oss så berättar vi mer!

Dela inlägget