Atlassian, Blogg

Skapa en lyckad onboardingprocess i Confluence

Onboarding på distans är en utmaning

På Stretch Addera kombinerar vi onlinemöten, mentorskap och slackgrupper med onboardingprocess i Confluence.

Hos oss får varje ny teammedlem en personlig Confluence sida med uppgifter som underlättar onboardingen. Uppgifterna kan vara att skriva en bloggpost om sig själv – så att kollegorna lär känna dig, beställa systemaccesser, installera appar eller starta sin Atlassian certifieringsprocess.

Vi använder våra nya medarbetares feedback och vår onboarding template är en levande mall som vi kontinuerligt uppdaterar. Uppgifter läggs till, plockas bort, information anpassas och länkar uppdateras. Ibland tillkommer något nytt i Atlassian världen och då får alla anställda en task i sin sida att tex stärka sin kunskap inom Opsgenie eller Advanced Roadmaps.

5 tips när ni skapar en Confluence onboarding template:

  1. Tänk på den som en levande mall, den kommer uppdateras över tid.
  2. Lägg med uppgifter som innebär kontakt med kollegor, vissa steg kan göras manuellt för att skapa ett socialt nätverk inom bolaget.
  3. Använd confluence task macrot så att checklistan kan bockas av.
  4. Lägg en page properties macro tabell på toppen i templaten så att alla onboading sidor samlas i en page property rapport.
  5. Ha en generisk bas som kan anpassas till de olika individernas behov och erfarenhet.

Att bli en del av Stretch Addera teamet innebär även att bli en del av Stretchgruppen. Våra nya kollegor har de senaste veckorna introducerats till Stretch-familjen på ett nytt digitalt sätt med mycket teamsamarbete och utmaningar! Nyfiken på hur? –
Läs mer här.

Under 2020 växte Stretch Addera med kompetens och motivation gånger sju:
Robin Wassbjer, Elin Feldborg Nielsen, Jakob Larsson, Andreas Löfgren, Andreas Lärkfeldt, Robin Sundström och Sebastian R blev nya kollegor. Nu startar vi 2021 med att varmt välkomna Julia Söderberg och David Björkman!

Dela inlägget