Blogg

Har du frågor kring vägval vid flytt från Jira Server till Atlassian Cloud?

Vårt migrationsteam vill följa med på er resa till molnet

Nu pågår flyttåget från intern serverlösning till cloudbaserad Atlassian-plattform. Oberoende av om ni ska migrera alla team till molnet i faser, eller ska behålla vissa team i en intern miljö, kommer teamen under en period att arbeta i en hybridlösning med såväl cloud som server- och/eller data center-instanser parallellt.

Vid vägvalet uppstår frågor som:

 • I vilken ordning ska teamen/användarna migreras?
 • Hur säkerställer jag att server- och cloudinstansen kommunicerar effektivt?
 • Kommer våra Marketplace appar fungera?
 • Hur säkerställer jag datasäkerhet i hybridmiljön?

Svaren på dessa frågor beror på faktorer som:

 • Antal användare i din organisation
 • Antal appar
 • Datakomplexitet, konfiguration
 • Lagliga krav och regleringar för er verksamhet

Det finns några insikter kring migrationsprojekt

Ingen molnresa är lik den andra. För de flesta organisationer tar processen 6-24 månader och era team kommer arbeta tvärsöver server- och cloudinstanser under en längre period.

De flesta organisationer har aldrig behövt skapa och hantera en hybrid IT-modell tidigare. Det ger utmaningar och ökar riskerna för migrationsprojektet.

Atlassian rekommenderar därför sina kunder att arbeta tillsammans med en Atlassian Solution Partner – som oss – vid migreringar till cloud med fler än 1000 användare. Tillsammans skapar vi en framtidsäkrad strategi för såväl projektet som den långsiktiga förvaltningen.

Hur komplex är er flytt till molnet, vilken strategi rekommenderas?

Nedan tabell ger en vägvisning kring er komplexitet och vilket vägval som rekommenderas.

Vårt migrationsteam har erfarenhet från komplexa migrationer hos globala organisationer. Tillsammans med er skapar vi en övergripande migrationsstrategi och utifrån beslutsunderlaget kan vägen framåt vara en temporär eller långsiktig hybridlösning.

Tillsammans med ert team skapas en anpassad plan baserad på:

 • Antal produkter tex Jira Software, Jira Service Management, Confluence etc
 • Aktiva tredjepartsappar från Marketplace
 • Antal användare/team per produkt
 • Er specifika kravbild gällande datahantering

Som certifierad Atlassian Enterprise Platinum Solution Partner har vi djup kunskap inom Atlassians produkter, Marketplace appar och deras driftsalternativ. Verktygen utvecklas snabbt och vi fokuserar helhjärtat på att alltid vara uppdaterade kring de senaste lösningarna, vilket resulterar i minimerad störning för er affär och fullt värde av er Atlassian investering.

De allra flesta av våra kunder som migrerar till cloud följer upp med Stretch Adderas serviceavtal för att säkra en stabil start, få konfiguration av certifierade specialister och en långsiktig ändamålsenlig förvaltning anpassad för Atlassian Cloud.

Kontakta oss så bokar vi ett möte där vi lär oss mer om er nuvarande setup och delar med oss av hur resan till molnet ser ut tillsammans med Stretch.

Dela inlägget