Atlassian, Nyheter

Atlassian Cloud – spännande nyheter gällande datalagring inom EU

Lanseringsplan för data recidency i Atlassian Cloud

Möjligheten att välja vart applikationsdata lagras (data residency) för Jira och Confluence har tidigare endast varit möjligt för Enterpriseplanen. Atlassian förstår att kunder i alla storlekar har krav på kontroll av datalagringsplats. Idag är vi extra glada över att Atlassian har påbörjat sin lansering av möjligheten att välja datalagringsplats även för standard och premiumplan i Cloud, både för Jira Software, Confluence och Jira Service Management.

Lanseringsplan:

  • För nya Atlassian Cloud instanser, skapade efter den 30 juni 2021, aktiveras data recidency
  • För befintliga Atlassian Cloud instanser, dvs skapade före 30 juni 2021, aktiveras data recidency automatiskt oktober 2021.

Lanseringen underlättar för kunder som idag har Jira Software eller Confluence på server. Den 2 februari 2024 blir server-produkten EOF, vilket innebär att support och felrättningar inte kommer erbjudas till serverlicenser. Serverkunder behöver göra valet, Atlassian Cloud alternativt Atlassian Data Center. Stretch Addera finns här för att vägleda dig till rätt beslut för din organisation. Nu kan fler organisationer göra valet att flytta till Atlassian Cloud och framtidssäkra sin miljö.

Boka gärna ett möte med oss så berättar vi mer om serviceavtal i molnet, migreringsrådgivning och vad nyheten innebär för din organisation.

Dela inlägget