Blogg

Kommer Insight – Asset Management och Insight Discovery fungera med Jira Software Data Center?

Den 2 februari 2021 kommer mer funktionalitet att ingå i Atlassians datacenterprodukter. Följande Atlassian-byggda appar och ny funktionalitet ingår då i en datacenterprenumeration:

Jira Software Data Center: Advanced Roadmaps (tidigare Portfolio för Jira)

Confluence Data Center: Team Calendars for Confluence, Analytics for Confluence

Jira Service Management Data Center: Insight – Asset Management, Insight Discovery

OK, det är toppen men vad betyder det för kunder som har använt Insight med Jira Software som för närvarande inte använder Jira Service Management? Fungerar Insight – Asset Management och Insight Discovery med Jira Software Data Center?

Nedan följer några insiktsfulla svar från Atlassian:

Ja, men detaljerna beror på några faktorer:

  1. Version: Vilken Jira Software Data Center-version du använder
  2. Datum: Beroende på om det är före eller efter 2 februari 2023
  3. Licenstyp: Beroende av om du har en betald licens för appen eller apparna eller använder gratisversionerna
  4. Produkter: Beroende på om du har ett abonnemang på Jira Service Management i samma instans som Jira Software Data Center

Scenario 1: Du har en giltig (betald) applicens

Om du har köpt en prenumeration för någon av dessa appar och den upphör att gälla efter den 2 februari 2021 PT, kan du fortsätta att använda appen (apparna) tills prenumerationens utgångsdatum, oavsett vilken version av Jira Software Data Center du använder.

När prenumerationen löper ut, om du använder Jira Software Data Center version 8.15 eller senare, behöver du ett Data Center-abonnemang på Jira Service Management i samma instans för att kunna använda apparna med Jira Software Data Center. Om du använder Jira Software Data Center version 8.14 och senare kan du växla till att använda den gratis versionen av apparna som beskrivs i scenario 2.

Scenario 2: Du använder den kostnadsfria appversionen

Jira Software Data Center-kunder i version 8.14 och senare behöver inte licens för Jira Service Management för att komma åt apparna och kommer att kunna installera en kostnadsfri version av apparna från Marketplace från och med den 2 februari 2021.

Dessa appar kommer att finnas tillgängliga i två år och får endast kritiska uppdateringar. Under den tiden, om du väljer att uppgradera till Jira Software Data Center version 8.15 eller senare, behöver du en licens för Jira Service Management Data Center för att ge dina användare tillgång till Insight – Asset Management och Insight Discovery-funktionalitet.

Efter två år (2 februari 2023) planerar vi att ta bort dessa appar från vår Marketplace, varefter du måste ha ett abonnemang på Jira Service Management Data Center (eller flytta till Jira Service Management Cloud Premium eller Enterprise-planer) enligt beskrivningen i scenario 3.

Scenario 3: Du har ett abonnemang på Jira Service Management Data Center

Om du har ett abonnemang på Jira Service Management Data Center i samma instans som Jira Software Data Center, kan dina Jira Software-användare få tillgång till Insight Discovery och Insight – Asset Management-funktionalitet.

 

Förhoppningsvis klargjorde ovanstående information alternativen lite bättre. Stretch Addera kan vägleda dig och se på ert specifika fall! Kontakta oss idag och få en bättre bild av vägen framåt.

Dela inlägget