Atlassian, Blogg

Atlassian Certified Masters

Två av våra Masters berättar om vad som driver de att fortsätta certifiera sig inom Atlassian.

Atlassian Certified Masters kännetecknas av sina breda kunskaper inom Atlassian och det värde de dagligen tillför organisationer och team. De visar expertis på högsta nivå. För att uppnå Masternivån behövs minst 4 certifikat inom olika applikationer och tillämpningsområden för Atlassian portföljen. Varje certifikat kräver djup produktkännedom inom tex Jira Software, Jira Service Management eller Confluence. Daniel och David har fler certifieringar än kravet för Master, vilket även inspirerar andra på Stretch att sätta personliga mål att ta fler certifikat.

Varför är det viktigt för dig som konsult att certifiera dig?

”Framförallt för att man ska kunna bli mer säljbar som konsult. Certifikatet fungerar lite som ett kvitto på att du bemästrar det området certifikatet inriktar sig på. Och ju fler certifikat, desto fler områden bemästrar du vilket garanterat ökar din säljbarhet som konsult.”
– David Henriksson

”Dels för att få ett eget kvitto på att jag behärskar de applikationer jag arbetar med, dels för att kunna bevisa för kunder att jag faktiskt vet vad jag pratar om.”
– Daniel Prahl

Till vänster: David Henriksson. Till höger: Daniel Prahl.

Vad driver er att fortsätta certifiera er?

”En nyfikenhet och vilja att fortsätta lära mig. Det har också funnits ett litet tävlingsmoment internt inom Stretch. Man vill så klart vara en av dem som uppnår Master!”
– Daniel Prahl

”Det är väl själva utmaningen tror jag, det är kul att ha lite små personliga mål utanför det dagliga arbetet som man kan utmana sig själv med. Och det är få saker som slår känslan av att ha uppnått ett mål som man har satt upp. Samtidigt så bygger man ju upp ett starkt personlig resumé desto fler certifieringar man har som man kan visa upp för omvärlden via LinkedIn eller liknande plattformar. Och det är ju alltid lite roligt, att få ”skryta” lite för sin omgivning och samtidigt kunna backa upp sitt skrytande med en certifiering.”
– David Henriksson

Vilken nytta får kunderna av att ni fortsätter certifiera er?

”Certifiering är ju en slags kvalitetsstämpel på konsulten. Så kunderna får bättre kvalitet i sin leverans!”
– Daniel Prahl

”Kunden får en försäkring på att deras certifierade konsulter bemästrar uppdragsområdet. Trygghetskänslan att man har bokat duktiga konsulter som bemästrar det specifika området kan vara större om man jämför med konsulter som inte har certifikat. Det kan vara lite mer av gambling att köpa in ocertifierade konsulter, även om det såklart inte är avgörande för hur duktig en konsult är.”
– David Henriksson

Vad kul att höra mer om era tankar kring värdet av certifiering! På Stretch firar vi varje certifiering och vi är stolta över varje certifikat och den drivkraft som gör att man som individ vill lära sig mer!

Brinner du också för Atlassian eller är nyfiken på hur det vore med ett utvecklande jobb där möjligheterna till personlig vidareutveckling är oändliga? Kolla in dina möjligheter här!

Dela inlägget