Atlassian, Blogg

Atlassian Remote Summit 2020

Uppkopplade tillsammans online satt vi på helspänn och väntade på att den första Keynoten skulle gå live. Ett annorlunda sätt att gå på en Atlassian Summit men ett bra tillfälle för en digital Afterwork tillsammans med kollegorna. Det märktes att det var ett stort deltagande och i sociala medier kunde man skymta bilder från hemmakontor över hela världen där personer satt redo för Atlassians Remote Summit.

Under två helkvällar matades vi av nyheter och inspirerande föredrag. Atlassians fokus på Enterprise-lösningar såväl i Atlassian Cloud och Enterprise Atlassian Data Center var tydligt och intressant för oss som arbetar både i privata moln som AWS och Atlassian molnet. Nedan följer 10 nyheter från Atlassian Summit:

Jira Software Server och Data Center

Agile at Scale

  1. Arbetar ni med Scrum och hanterar flera teams arbete. Atlassian släpper snart förbättrad hantering av sprintar. Funktionalitet som kommer förbättrar er möjlighet att göra forecasts, genom att man kan skapa upp framtida sprintar med planerade start- och stoppdatum. Något vi längtat efter är även en tydligare behörighetsstyrning kring vilka som kan skapa och planera om sprinten.
  2. Jira Align kopplar ert företags strategiska mål med aktiviteterna i Jira. Snart släpper Atlassian Jira Align Connector som gör det lätt och smärtfritt att sätta upp och underhålla kopplingen mellan Jira Software och Jira Align.

Portfolio for Jira Server och Data Center

  1. Atlassian har tidigare introducerat Capacity management snapshot, se teamens velocity i planen – snart finns även funktionalitet för att skruva på teamets velocitet för framtida sprintar för att förbättra forecast och tidigt se när initiativ, epics och storys kan levereras.
  2. Confluence macro for Portfolio – Möjlighet att skapa vyer av portfolioplaner och visa live i Confluence, vilket ger möjlighet att bjuda in intressenter till confluencesidan, planen som visas är alltid uppdaterad.

Jira Service Desk Server och Data Center

ITSM

  1. High context incident management med Opsgenie- Koppla din Jira Service Desk till Opsgenie och få mer funktionalitet och hjälp IT-team att lösa incidenter mer effektivt med en samlad plattform för att supporta dem mest kritiska tjänsterna. Med en direkt koppling mellan monitoreringsverktyg och service desk får dina kunder rätt hjälp snabbare.
  2. Köerna är navet för agenterna. Snart förbättras köer för servicedeskens agenter – Bättre sortering, bulk edit av ärenden, favoritmarkera ofta använda köer för snabbare åtkomst etc.
  3. Talar dina kunder olika språk. I kundportalen kan språket snart baseras på användarens språkinställning i profilen.

För att få tillgång till Enterprise funktionalitet som förbättrad auditlog, rate limiting och en skalbal High Availability lösning lanserar även Atlassian Single Node Data Center, det gör övergången från server till Data Center enklare. Vi berättar gärna mer om fördelarna med Data Center instans och hur du lyfter din miljö till nästa nivå.

Atlassian Cloud

  1. Passa på att testa Atlassians Cloud miljö. Alla Atlassians produkter i Cloud är gratis för upp till 10 användare. Det är ett enkelt sätt att komma igång och se hur ditt team kan förenkla ert samarbete i en tid när många arbetar på distans.
  2. Uppgradera din standard Cloud till Premium och få tillgång till utökad funktionalitet som listning av tillåtna IP adresser samt en efterlängtad testmiljö i molnet. I Jira Software Premium finns även funktionalitet för roadmaps, projektarkivering och automatisering.
  3. Atlassian Cloud finns i 3 varianter Standard, Premium och Enterprise. Atlassian Cloud Enterprise – mål över tid är att leverera det starkaste erbjudandet i Cloud och att möta Enterprise-kunders behov i säkerhet, integritet, administration etc. med en plan anpassad för Enterprises (kunder med 1000+ användare) med fokus på Jira Software, Confluence och Jira Service Desk. Funderar du över vilket moln som passar dig eller hur du migrerar till molnet så berättar vi gärna mer.

Missade du Atlassians Remote Summit? Inspelningarna finns fortfarande tillgängliga: https://atlassian.swoogo.com/summit20_live_stream/on_demand.

Dela inlägget