Atlassian, Blogg

Teamet hjälper dig att lyckas

Som Atlassiankund har du ett TEAM som hjälper dig att lyckas! 

Allra bäst resultat uppnår kunden som inkluderar en partner i mixen

Atlassian har sedan start haft en affärsmodell som sticker ut bland mjukvaruföretag inom B2B. Atlassians produktutvecklingsbudget är väsentligt större än deras sälj- och marknadsföringsbudget, något som ofta är ett omvänt förhållande bland deras konkurrenter. Atlassians strategi har bäddat för deras marknadsledande produkter, till exempel Jira Software och Jira Service Management, som framgångsrikt utvecklats i linje med kundernas behov.

Kom igång snabbt med Jira med kort inköpsprocess

När vi pratar entreprenörskap är fokus något som vi på Stretch Addera ofta lyfter fram. Atlassian lägger sitt fokus på att bygga verktyg som frigör teamens fulla potential. Det ska vara enkelt att komma igång och långa förhandlingsprocesser är inte en del av deras modell, priserna är tillgängliga på hemsidan. Det spar enormt med tid och pengar för såväl köpare som säljare.

En skandinavisk Atlassianpartner förstår er marknad

För att kunna fokusera på produktutveckling startade Atlassian tidigt ett globalt nätverk av partners. En Atlassianpartner kan och känner marknaden där kunden befinner sig och verkar. Våra kollegor Annicka Rosengren och Urban Andersson har sedan tidigt 2000-tal varit aktiva i partnernätverket. De har sett att partners och Atlassian har vuxit i och ur kostymer under de senaste 20 åren. Idag är Atlassians verktyg ett självklart nav i ledande globala bolags innovation, service och produktutvecklingsarbete. Det kräver nya sätt att samarbeta även från leverantörsidan.

Stretch och Atlassian ser att när vi arbetar tillsammans med kunden som ETT team skapar vi lösningar som tar teamarbetet till nya nivåer

Det har väl inte undgått någon att Atlassian Cloud är plattformen för framtiden. SaaS i Cloud ligger helt i linje med Atlassians modell, det ska vara enkelt, lätt och säkert att komma igång. Stretch Addera var tidigt med på cloudresan, något som resulterade att vi blev global ”Cloud Partner of the year” redan 2018. Stretch Addera satsar helhjärtat på Cloud.

Amsterdamvisit hos Atlassian med fokus på den nordiska marknaden

Under september 2022 besökte Annicka och Urban Atlassian i Amsterdam, där de utbytte idéer med bland annat Atlassians Head of global channels, Enterprise Account Managers och Stretch Adderas Partner manager. Svenska företag är kända för att vara ”early adopters” vilket gör våra nordiska kundresor intressanta för vad som kommer vara aktuellt på andra marknader i en nära framtid. Vi pratade Cloud, ITSM, Agile at Scale och diskuterade vad som kan vara utmaningar i Cloudresan. Resan till Cloud är ett steg men väl framme börjar den viktigaste resan, att underlätta för team i en hybridvärld. Möten där vi delar och lyssnar på erfarenheter ger inspiration och öppnar upp för nya idéer och arbetssätt.

Att Atlassian liksom Stretch firar 20 år av entreprenörskap samma år är en slump. Men det är ingen slump att genom att vara en lyhörd, anpassningsbar spelare med stort fokus på det som skapar resultat för kunden skapas fantastiska företag!

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa era team att känna mer Happiness in Teamwork på ert fantastiska företag – kontakta oss så berättar vi mer om våra serviceavtal, vårt Cloudteam och om Atlassians verktygslåda!

Dela inlägget