Blogg

Atlassian og Testkonferansen Odin

Et intervju med vår kollega Mathias Carling, Daglig leder for Stretch Addera

Dette er tredje året på rad hvor dere tar turen fra Sverige for å stille på Odin, hvorfor stiller dere opp år etter år?

Vi tycker allt sedan vi deltog första gången att ambitionen bland arrangörerna hela tiden varit hög. Mycket bra föreläsare, bra lokaler och arrangemenget har tagit ett extra kliv varje år. Dessutom är det bra att få en inblick i hur testare ser på användandet av Atlassians produkter. Testare är krävande användare och därför blir det alltid intressanta frågestunder. Det är alltså ett utmärkt sätt att få «örat mot rälsen» på den Norska marknaden.

Hva er det som gjør Testdagen Odin så spesiell?

Långsiktigheten och ambitionen. Rätt personer i ledningen gör att kontinuiteten finns där. Det märks att erfarenheter dras från tidigare år. Man ser ju på antalet detltagare att detta är ett bra arrangemang!

Stretch Addera er spesialister på Atlassian, hva er det som gjør at disse produktene passer så bra til prosjekter kjørt etter dagens metodikker?

Atlassians produkter har alltid försökt vara anpassade till de arbetssätt som är gällande på marknaden. Verktygen var tidigt anpassade för agilt arbete och redan nu finns ett tänkt vad som kommer runt hörnet. Oavsett metodologi så arbetar alla i team. Det är det centrala för verktygen idag.

Hvordan kan dere hjelpe kunder som ønsker å ta i bruk Atlassian?

Vi hjälper alla typer av kunder, inte bara i traditionell mjukvaruutveckling. Avsett mognadsgrad (gällande sitt användande av Atlassians produkter) hjälper vi till att utnyttja verkytygen på bästa sätt. Det är vanligt att utnyttjandegraden är relativt låg. Det finns mycket funktionalitet som kan stödja olika verksamheters processer som många användare inte känner till idag.

Vår långa erfarenhet av Atlassians verktygsportfölj gör att vi snabb kan förhålla oss till kundens processer och översätta dom i verktygens konfiguration.

Testdagen Odin er en konferanse dedikert til test, hvordan støtter, og fremmer, Atlassian test og kvalitetssikring?

När det kommer till test så tycker jag själv att arbetssätten skiljer sig än mer än vid utvecklingsarbete. Om inte JIRA och Confluence tillsammans räcker för att hantera krav och testprocessen så finns en mängd Apps som utökar funktionaliteten.  Det är svårt att generalisera vilken App som passar bäst för test. Vi hjälper våra kunder att utvärdera dessa och har redan en hel del jämförelser gjorda mellan de vanligaste test-Apps som finns på Atlassian Marketplace.

Det är alltid lättare att arbete i samma produktsvit men om krav/test-case etc hanteras i andra verktyg finns mängder av integrations-Apps. Även här gäller det att utvärdera vilken som passar för just kundens behov.

Nysgjerrig på mer om Testkonferansen Odin? Les mer om Kjartans refleksjoner eller besøk Dataforeningens hjemmeside

Dela inlägget